Interview met Jeroen Plompen en Archi Leenaers: “We zoeken de grenzen van het (on)mogelijke op”

Foto links: Archi Leenaers, rechts: Jeroen Plompen
Foto links: Archi Leenaers, rechts: Jeroen Plompen

In 2017 droeg Archi Leenaers het CEO-schap van Anatech over aan Jeroen Plompen. Na 17 jaar vond hij het tijd om een stapje terug te zetten en werd Archi bestuursvoorzitter. “Zo ben ik wel nog volop bij mijn bedrijf betrokken, maar met iets meer afstand. Dat biedt ruimte aan frisse ideeën van de jongere generatie.”

Jeroen Plompen en Archi Leenaers werden geïnterviewd voor het magazine “ONDERNEMEND VOORUIT!” voor de leden van de LWV.

Innovatie

Het sleutelwoord binnen Anatech is innovatie. Ongeveer een derde van de 35 medewerkers van Anatech is fulltime bezig met innovatie. Daardoor lukt het elke keer weer om state-of-the-art producten te leveren. 

“Specificaties zijn voor ons geen einddoel, maar eerder een begin” - Jeroen Plompen

Sommige innovaties komen tot stand op basis van eigen ideeën, andere op basis van een klantidee of omdat een bestaand instrument aan vernieuwing toe is. Jeroen Plompen: “In alle gevallen geldt dat wij de ontwikkeling samen doen met onze leveranciers, waarbij elke partij kennis, tijd en ervaring inbrengt,” aldus Jeroen Plompen. 

Langdurige relaties

De behoefte aan thermische meetapparatuur blijft groot. Toch willen producenten er liever niet zelf in investeren, omdat innovatie op dit gebied moeilijk en prijzig is.

Archi Leenaers: “Omdat we al drie decennia op deze markt actief zijn, beschikken we over kennis en kunde die instrumentenproducenten zelf niet in huis hebben en ook niet snel elders vinden. Bovendien streven we er elke keer opnieuw naar om baanbrekend te zijn. Zo weten we ons telkens opnieuw te onderscheiden.” 

“We zetten in op langdurige relaties, met zowel onze leveranciers als klanten, omdat we er heilig in geloven dat dit tot de beste en meest duurzame resultaten leidt,” voegt Jeroen Plompen toe. 

Het volledige artikel lees je hier.


Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail!

Bekijk de vorige updates

In de kijker

Contacteer ons

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op!